tisdag 26 maj 2009

Om Bakåtsträvande

I SvD idag kan man läsa om hur Nätverket Svart Måndag trappar upp utbildning av både politiker och människor i faran med bakåtsträvande, övervakning samt även betydelsen av integritet för den gemene man.

Många har uppmärksammat vårt arbete som något gott. Vissa söker aktivt vårt stöd medan andra dagligen blir på det klara med att NSM kämpar för något bra - kvittar vilket parti man står med i. Klart intressant är att allt fler helt plötsligt vill ha en del av integritetskakan. Socialdemokraterna t.ex. skäller högt även om de röstat för både IPRED och Datalagringsdirektivet. När det gäller att bekänna färg kan man däremot se att både Vänstern och Miljöpartiet systematiskt röstat för större frihet och minskad övervakning på nätet. Mycket bra, tycker jag! Det ger integritet och demokrati-rörelsen en lite större grund att stå på. Ja, jag säger detta ungefär som att demokrati är något litet växande i vårat samhälle och egentligen är jag väl inte så långt ifrån sanningen om man betänker hur vår regering egentligen fungerar samt nyligen avhoppandes rapporter.

Mestadels handlar det här "Nej, oooh, inte vi, inte!"-beteendet om att locka tillbaka väljare som PP uppenbarligen roffat åt sig under deras näsor. Fast har man inte koll på vad folket tycker så får man skylla sig själv. Eloge till PP, MP och V för att ha koll och vara på det klara med att man måste ha fingret på folkpulsen. De andra kan Fan ta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar